0708303150 info@hindas.se

Samordning Hindås

I Hindås finns en frivillig samordningsgrupp som började träffas under den stora flyktingströmmen 2015-2016. Samordningsgruppen består av representanter från:

  • Svenska Röda Korset, Insamlingsgrupp Hindås
  • Bygdegårdsföreningen Hindås station
  • Björketorps församling
  • Hindås Bibliotek
  • Ica Nära Hindås

Samordningsgruppen träffas och samråder regelbundet kring asyl- och integrationsfrågor. Vi önskar att samordna de insatser som sker med hjälp av civilsamhället på frivillig basis. Vi har regelbunden dialog med ansvariga på Hindås camping, hos Migrationsverket och Härryda kommun. Ta gärna kontakt med oss på mejladressen nedan. Vi svarar i mån av tid.

Vi tar gärna emot förslag på insatser, om du vill vara volontär, om du kan tolka eller annat som du gärna vill bidra med. Vi lagrar denna information så vi kan ta kontakt med dig när behov uppstår. Se kontaktinformation nedan.

Uppdaterat 15 maj 2022:

Information från Härryda kommun: Härryda kommun tar över ansvaret för bostäder åt de tolv familjer som flytt kriget i Ukraina, och som bott på Migrationsverkets platser i Hindås. Genom ett avtal mellan Migrationsverket och Härryda kommun kan familjerna stanna kvar i kommunen. De flyttar i dagarna till lägenheter med självhushåll.

Det finns för närvarande endast ett fåtal kvotflyktingar kvar som bor på campingen i Hindås. De boende har helpension med måltider, frukost, lunch och middag och får även hjälp av personalen på campingen vid behov.

Om du vill skänka hela och rena kläder till försäljning, så går det att bra att lämna till Röda Korsets secondhandbutik & mötesplats i Hindås centrum. Öppet tisdag 10-18, torsdag 10-18 och lördag 12-15.

Vi arrangerar träffar med språkträning:

//Samordningsgruppen i Hindås
E-post: samordninghindas@gmail.com

LÄNKAR TILL ÖVRIG NYTTIG INFORMATION:

  • Hej, Ukraina. A platform that gathers important information and opportunities for Ukrainian people arriving in Sweden in one place, and in their own language: https://hejukraina.se/about-us

Translate »